Gizlilik Beyanı

1. Genel

Eczacıbaşı Schwarzkopf Kuaför Ürünleri ve Pazarlama A.Ş. (bu metinde Eczacıbaşı Schwarzkopf olarak anılacaktır) ile Henkel AG & Co. KGaA (bu metinde “Henkel” olarak anılacaktır), websitelerini ziyaret eden tüm şahısların gizliliğine saygı gösterir. Bu bakımdan, Eczacıbaşı Schwarzkopf ve Henkel tarafından toplanan veri türleri ve nasıl kullanıldıkları hakkında bilgi vermek istiyoruz. Ayrıca, bu bilgilerin doğruluğunu nasıl kontrol edebileceğinizi öğrenecek ve bu verilerin Eczacıbaşı Schwarzkopf ve Henkel tarafından silinmesini sağlayabileceksiniz. Veriler, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVKHK”) ve ilgili diğer mevzuata ygun olarak toplanır, işlenir ve kullanılır. Uyum konusunda gereken her türlü tedbir alınmaktadır.

Bu Gizlilik Beyanı, Henkel websitelerinde bulunan hiperlinklerden erişilen websitelerini kapsamaz.

 

2. Kişisel verilerin toplanması, kullanılması ve işlenmesi

Verileri girmeye kendi iradenizle karar vermeniz veya açıkça rıza göstermeniz durumunda, kişisel verileri yalnızca işleme ve kullanma amaçları için toplamaktayız. Veri girerek, işbu gizlilik beyanı çerçevesindeki kullanım şartlarını kabul etmiş ve açıkça rıza göstermiş olacaksınız.

Websitemizi ziyaret ettiğinizde, sistem yönetimi veya istatistiksel ve yedekleme amaçları doğrultusunda belirli veriler otomatik olarak sunucularımızda saklanır. Bu veriler internet hizmeti sağlayıcının ismini, bazı durumlarda IP adresinizi, tarayıcı yazılımınızın versiyonunu, websitemize erişmek için kullandığınız bilgisayarın işletim sistemini, bizi ziyaret etmek için kullandığınız websitesini, bizimle olduğunuz süre boyunca ziyaret ettiğiniz websitelerini ve eğer ilgiliyse, websitemizi bulmak için kullandığınız arama terimlerini içerir. Duruma göre, bu veriler websitenin belirli ziyaretçileri hakkında birtakım sonuçlara varılmasını mümkün kılmaktadır. Ancak bu bağlamda şahsa özel veriler hiçbir şekilde kullanılmamaktadır. Bu tür kişiye özel veriler sadece anonimleştirilerek kullanılmaktadır.Henkel verileri bir kurum dışı hizmet sağlayıcısına aktardığı takdirde, söz konusu aktarımın yasal veri koruma yönetmeliklerine uygun olarak gerçekleştirilmesini garanti edecek teknik ve organizasyonel tedbirler alınacaktır.

Bize kişisel verilerinizi kendi iradenizle verdiğiniz takdirde, bu verileri izin beyanınızda belirttiğiniz ya da yasalarla belirlenen sınırların dışında kullanmayacağız, işlemeyeceğiz veya aktarmayacağız. Söz konusu kişisel bilgilerinin üçüncü kişilere aktarımı, sadece adli ya da idari merciler tarafından talep edilmesi halinde söz konusu olacaktır.

Bu Gizlilik Beyanında yapılacak tüm değişiklikler bu sayfada açıklanacaktır. Böylelikle, hangi verileri sakladığımız ve bu verileri nasıl toplayıp kullandığımız hakkında her zaman güncel  bilgi edinme imkanı bulacaksınız.

 

3. Güvenlik

Henkel verilerinizi güvenli bir şekilde saklayacak ve verilerinizi kaybolma, kötüye kullanım ya da değiştirilme ihtimaline karşı korumak için tüm önleyici tedbirleri alacaktır. Henkel adına size hizmet vermek için verilerinize erişebilecek olan Henkel’in sözleşmeli ortakları, imzalanan sözleşme çerçevesinde söz konusu bilgileri gizli tutmakla yükümlüdür ve bu verileri başka hiçbir amaç için kullanamazlar. Bazı durumlarda, sorularınızı Henkel’in bağlı şirketlerine iletmemiz gerekebilir. Bu durumlarda da verileriniz gizli tutulacaktır.

 

4. Çocuklara ilişkin Kişisel Veriler

Henkel, 14 yaşın altındaki çocuklara ilişkin verileri toplamak istememektedir. Gereken durumlarda, Henkel çocukların hiçbir kişisel bilgiyi Henkel’e göndermemeleri gerektiğini net bir şekilde açıklamak için çocukları uygun açıklamaya yönlendirecektir. Aileler veya diğer yasal vasiler gözetimleri altındaki çocukların kişisel verilerini Henkel’e ilettiklerini fark ederlerse, bu verilerin silinmesini sağlamak için aşağıdaki adresten (bkz. aşağıda madde 7) bize ulaşmalarını önemle rica ediyoruz. Bu tür bir talep sonrasında, söz konusu verilerin ivedilikle silinmesini sağlayacağız.

 

5. Çerezler

Websitelerimizin kullanımını kolaylaştırmak ve pazarlama ve optimizasyon amaçları doğrultusunda veri toplamak için, ilgili yasal düzenlemelere uygun olarak “çerezler” kullanabiliriz.

Çerezler, websitemizi kullanmak için gerekli olan, tarayıcınızla bilgisayarınızın hard diskinde geçici olarak saklanan küçük veri birimleridir. Çerezler, sizin hakkınızda hiçbir kişisel bilgi içermez ve bir kullanıcının kimliğini belirlemek için kullanılamaz. Bir çerez genellikle anonim (rastgele oluşturulan) bir sayı olan benzersiz bir tanımlayıcı içerir ve cihazınızda depolanır. Bir kısmı websiteden ayrıldıktan sonra silinirken, diğerleri bilgisayarınızda daha uzun süre tutulur.

Çerezler, bu websitesinde kullanılan çerezler ve bilgisayarınızda ya da cihazınızda saklanmasını nasıl engelleyebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için, lütfen Çerez Politikamızı inceleyin (http://www.indola.tr/tr/home/privacy-statement.html).

 

6. İzleme

Bu website Google, Inc. (“Google”) tarafından sunulan bir web analitiği hizmeti olan Google Analytics teknolojisini kullanarak pazarlama ve optimizasyon amaçları doğrultusunda veri toplamakta ve saklamaktadır. Websitesinin kullanıcıların siteyi nasıl kullandıklarını analiz etmesine yardımcı olmak için bilgisayarınıza yerleştirilen metin dosyalarıyla çerezler konulabilir. Websitesini kullanımınızla ilgili çerez tarafından oluşturulan bilgiler, takma isimle kullanıcı profilleri oluşturmak için kullanılamaz.

Kullanıcılarımız açıkça izin vermedikçe, Google Analytics teknolojileriyle toplanan veriler bir ziyaretçinin kimliğini belirlemek için kullanılmaz ya da takma ismin sahibi hakkında başka bir kişisel veriyle birleştirilmez.

Bilgiler KVKHK düzenlemelerine uygun olmak şartıyla Google’a iletilecek ve sonrasında Google tarafından Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sunucularda saklanacaktır. IP adresiniz Avrupa Birliği Üye Ülkelerinin ya da Avrupa Ekonomik Alanı hakkında Sözleşmenin diğer taraflarının alanı dahilinde kırpılacaktır.

Yalnızca istisnai durumlarda, IP adresinin tamamı önce ABD’deki bir Google sunucusuna transfer edilecek ve orada kırpılacaktır. IP anonimleştirme, bu websitesinde aktif olarak uygulanmaktadır.

Google bu bilgileri bizim adımıza websitesini kullanımınızı değerlendirmek, website operatörleri için website aktivitesi hakkında raporlar oluşturmak ve website aktivitesi ve internet kullanımı ile ilgili diğer hizmetleri sunmak için kullanacaktır. Tarayıcınızın Google Analytics kapsamında ilettiği IP adresi Google’da bulunan diğer verilerle ilişkilendirilmeyecektir.

Google Analytics tarafından veri toplanmasını ve saklanmasını istemiyorsanız, lütfen aşağıdaki linke tıklayın:

Verilerimin saklanmasını reddediyorum (LİNK)

Bu websitesinde Google Analytics web izleme işlevini devre dışı bırakmak için, www.indola.com tarafından yerleştirilen kapsam dışında kalma çerezi ayarlanır. Bu kapsam dışında kalma seçimi 5 yıl süreyle veya çerezi silmenize kadar geçerlidir. Çerez, her bir tarayıcıda ve bilgisayarda adlandırılan alan adı için ayarlanır. Bu nedenle, eğer websitemizi evinizde ve işyerinizde ya da farklı tarayıcılarla ziyaret ederseniz, verilerin depolanmasını her bir cihaz ya da tarayıcı için ayrı ayrı reddetmeniz gerekir.

Ayrıca, mevcut web tarayıcınız için Google Analytics Kapsamı Dışında Kalma Tarayıcı Eklentisini indirerek ya da yükleyerek gelecekte geçerli olmak üzere Google Analytics tarafından izlenme kapsamı dışında kalmayı seçebilirsiniz(https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de) (yerel dil seçeneğine yerel olarak uyarlanacaktır).

Google gizlilik politikasında web izleme hakkında daha ayrıntılı bilgiye erişmek için lütfen Google Gizlilik Politikasını inceleyin (https://www.google.com/policies/privacy/).

 

7. Dilekleriniz ve Sorularınız / Veri Koruma Yöneticisi

Saklanan veriler, yasal ya da sözleşmeye dayalı saklama süresinin sonunda ya da Henkel bu verilere artık ihtiyaç duymadığına karar verdiğinde Henkel tarafından silinecektir. Aynı zamanda, verilerinizin silinmesini siz de talep edebilirsiniz. Gelecekte uygulanmak üzere kişisel verilerinizin kullanılması ya da işlenmesi ile ilgili izninizi herhangi bir zamanda iptal edebilirsiniz. Bu durumda veya kişisel verilerinizle ilgili başka dilekleriniz için, lütfen veri koruma yöneticimiz Bay Frank Liebich’e Henkelstraße 67, D 40191 Düsseldorf, Almanya (e-mail: datenschutz@henkel.com) adresine e-mail veya posta gönderin. Ayrıca hakkınızda veri toplayıp toplamadığımızı ve eğer ilgiliyse, hangi verileri topladığımızı öğrenmek için lütfen bize bu adreslerden ulaşın. Tüm isteklerinizi derhal yerine getirmek için her türlü çabayı göstereceğiz.

 

8. Sosyal Medya Eklentilerinin Kullanılması

Websitede Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest ve YouTube sosyal ağlarından eklentiler bulunabilir. İlişkili hizmetler sırasıyla Facebook Inc., Instagram Inc., Twitter Inc., Pinterest Inc. ve YouTube Inc. şirketleri (“sağlayıcılar”) tarafından sunulmaktadır. Bu tür eklentiler özellikle Facebook’un “Beğen” veya “Paylaş” butonu, Twitter’ın “Tweet” butonu veya Pinterest’in “Pin It” butonu olabilir.

*.COM SİTESİNDE GEÇERLİ DEĞİLDİR – YALNIZCA YEREL BİR YASAL GEREKLİLİK OLMASI HALİNDE BELİRTİLECEK VE TEKNİK OLARAK UYGULANACAKTIR* Web sayfalarımızı ziyaret ederken verileriniz için sağlanan koruma düzeyini arttırmak için, bu eklentiler “2 tıklamalı butonlar” şeklinde uygulanır. Bu entegrasyon biçimi, söz konusu eklentileri içeren websitemiz içerisinde bir sayfaya erişirken, sağlayıcıların sunucularına otomatik olarak bağlanmamanızı sağlar. Yalnızca veri aktarımı için izin verilmesi anlamına gelecek şekilde eklentileri etkinleştirmeniz halinde tarayıcı sağlayıcıların sunucularına doğrudan bir link sunar. Sonrasında çeşitli eklentilerin içeriği ilgili sağlayıcı tarafından doğrudan sizin tarayıcınıza aktarılır ve ekranınızda gösterilir. *.COM SİTESİNDE GEÇERLİ DEĞİLDİR – YALNIZCA YEREL BİR YASAL GEREKLİLİK OLMASI HALİNDE BELİRTİLECEK VE TEKNİK OLARAK UYGULANACAKTIR*

Eklenti, sağlayıcıya hangi website sayfalarını ziyaret ettiğinizi gösterir. Eğer websitemize erişirken sosyal ağ kullanıcı hesabınızda oturum açmışsanız, sağlayıcı ilgi alanlarınızı, diğer bir ifadeyle web sayfasında eriştiğiniz bilgileri, kullanıcı hesabınızla ilişkilendirebilir. Eklenti fonksiyonlarından (örneğin “Beğen” butonuna tıklayarak bir yorum yazmak) yararlandığınızda, bu bilgilerde saklanmak üzere tarayıcı tarafından doğrudan sağlayıcınıza iletilecektir.

Sosyal ağ sağlayıcıları tarafından verilerin toplanması ve kullanılması ile bu durumlarda gizliliğinizi korumak için sahip olduğunuz hak ve imkanlar hakkında daha ayrıntılı bilgi sağlayıcıların veri koruma/gizlilik prosedürlerinde yer almakta olup, aşağıdaki adresleri ziyaret etmenizi önermekteyiz:

Facebook Gizlilik Politikası (https://www.facebook.com/policy.php)

Instagram Gizlilik Politikası (https://www.instagram.com/about/legal/privacy/)

Twitter Gizlilik Politikası (https://twitter.com/privacy?lang=en)

Pinterest Gizlilik Politikası (https://about.pinterest.com/en/privacy-policy)

YouTube Gizlilik Politikası (https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines)

Sosyal ağların websitemize ziyaretinizi kullanıcı hesaplarınızla ilişkilendirmesini önlemek için, websitemizi ziyaret etmeden önce kullanıcı hesabınızı kapatmanız gerekmektedir.